Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 20:12 - Красотата - най-силното оръжие на жената
Автор: mlqko Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9107 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.08.2011 18:16


Красотата, това е най-силното оръжие на жената. Чрез вашата хубост вие, жени, побеждавате! Малцина са тези, които устояват пред женския чар. Стремежът към красота доминира през целия живот на жената: от ефирната хубост на новороденото момиченце и триумфиращата красота на младата девойка до края на живота жената се бори за своята хубост и чар, защото красотата никога не е завършена и може винаги да се усъвършенства. Тази способност, вложена у жената още от рождение, често скрита в детството, трябва да се разбуди в юношеството и да се поддържа будна през целия п живот. Инстинктът за красота, носен от всяко женско същество, трябва да се развива, да се усъвършенства.
Жената носи в себе си разковничето на собствената си красота и затова не е трудно да бъде красива! Както възпитанието формира характера, учението формира интелигентността, така и естествената заложба на жената да бъде хубава и харесвана трябва да се развива, да се възпитава в нея естетичен вкус и да се учи как да бъде красива. Но нека се помни, че не само физическата красота я прави хубава и привлекателна. Хармонията на тялото с духовния чар създава истинската женска красота.
Красотата е във вашите ръце, жени, ако вие сте въоръжени със знание и желание да се разхубавявате. Да изглеждаш хубава означава много повече, отколкото да бъдеш дарена с красота от самата природа. Да умее да създаде на себе си и на околните представа и увереност за собствената красота е изкуство, което трябва да владее всяка жена.
Какво трябва да направим, за да изглеждаме винаги красиви?
Преди всичко трябва да спазим старата мъдрост: „По-добре е да предпазваме, отколкото да лекуваме". Съхранявайте до крайна възможност естествената си красота, най-голямото богатство на всяка жена, дадено й от рождение! Използвайте естествените средства, които самата природа Ви дава. Чрез приказката за спящата хубавица народната мъдрост ни посочва един основен закон: За да бъдем хубави, трябва да спим, трябва да почиваме. След всяка почивка, след всеки сън красотата на жената се възражда. Ако трудовият процес се съчетае с правилно организирани почивка и сън, жената напълно може да съхрани своята красота. Използвайте широко за запазване на вашата жизненост и хубост природните фактори. Чистият въздух е мощно средство за поддържане на красотата. Научете се да дишате правилно, за да дадете достатъчно кислород на вашата кръв. Не забравяйте много лесно приложими средства: ежедневна гимнастика, разходки на открито и бягане. Особено полезни са въздушните бани. Но за да използвайте полезно чистия въздух и разходката, трябва да носите удобни обувки и свободно облекло. Проветряването на белите дробове става много добре, ако пеете, когато пребивавате на чист въздух. Песента успокоява и нервната система, важен фактор за вашата красота.
Не забравяйте и слънцето — този извор на живот и красота. Казват, че някога слънцето търсело хубавиците, днес хубавите жени търсят слънцето. Но запомнете, слънчевите лъчи са нож с две остриета: те дават здраве и красота, но те могат да причинят сериозни вреди при неразумното им използуване.
Легендата казва, че красотата е родена във водата: от морската пяна е излязла Афродита. Няма средства, по-добре укрепващи здравето, от водата, от водните бани (на море, на минерални бани, в реката и др.), чрез конто се запазва и разцъфтява красотата на жената.

sex shop

Климатът е важен фактор за красотата. Най-красивите жени са израснали в мекия средиземноморски климат на стара Елада и древния Рим. Смяната на климата — на море или планина, прави чудеса с красотата на жената. Всички природни фактори могат да бъдат правилно съчетани чрез разумна физическа култура, която разхубавява жената. С умерените спортни упражнения може да се изгради хармонично тяло.
Не случайно се посочва, че най-представителната част на красотата на жената е нейната кожа. И най-големите телесни недостатъци могат да се простят на една жена, ако има хубава кожа. По тази причина грижите за кожата стоят на първо място сред грижите за красота.
Преди всичко чистотата! Хигиенните грижи за кожата на лицето и тялото са основен закон за хубавата жена. Тя трябва да се научи как и кога да се мие, с каква вода, с какъв сапун и т. н. Колкото природа съобразно да живеем, колкото и правилно да използуваме природните фактори, физкултурата и спорта, неминуемо с възрастта на жената се появяват редица козметични недостатъци (суха кожа, бръчки, петна и пр.), които налагат специално поведение за тяхното предотвратяване, забавяне или отстраняване. За съжаление биологичните закони на застаряването дават промени, които налагат козметични грижи за тяхното замаскиране или отстраняване (чрез грим или оперативно). Необходимо е жената да владее изкуството наред с прикриване на недостатъците да подчертае своите хубави черти. Това се постига лесно с модерните средства за грим и процедурите за разхубавяване. За техния избор и приложение трябва да се търси компетентното мнение на козметични и лекари. Лекарят дерматолог лекува редица кожни болести, конто представляват козметични недостатъци. Съвременната медицина (включително и естетичната хирургия) притежават мощни средства и начини за тяхното отстраняване: като се започне от консервативните методи на масажа, маските, кремовете, помадите, електрическите процедури и се достигне до пластични операции, които правят чудеса за женската красота.
Съвременната наука и знания притежават най-различни начини за съхраняване и възстановяване на хубавите черти на жената. Техническият прогрес създава още по-големи надежди, че науката ще направи от всяка жена красавица. Красотата на жените ще облагороди човешките нрави и ще се сбъднат думите на големия руски писател Достоевски: „Красотата ще спаси света". Но не трябва да се забравя и заветът на А. П. Чехов, че „у човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и мислите".
Не е трудно да бъдете красива, ако имате изграден добър естетически вкус, ако сте придобили правилни познания по хигиенните и козметичните грижи за вашето тяло и кожа. Никога не е късно да се научите да бъдете красива и да останете такава завинаги!



Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mlqko
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 27876
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031